Portfolio & News Posted Under - Retail

Willerby, Hull Lidl

Incorporating Lidl’s new modern design and corporate branding, the new store provides a light and spacious shopping environment to replace the existing dated store on the site. The new design includes a larger sales area, full height glazing, bakery and a customer amenity area to provide a modern, clean and light shopping environment.

Holmfirth Lidl

The new Lidl store is located in the picturesque town of Holmfirth. The store was designed to compliment and blend in with the surrounding area. Stone walls, a slate parapet roof and architectural stone features replicated from the previous building on the site were used in the building design. This continued and enhanced  the existing street scene along Huddersfield Road leading  into Holmfirth town centre..

The site presented numerous challenges during the construction of the store. These included upgrading an existing culvert running through the site  and diverting a mains sewer around the new Lidl store.  Large retaining structures were also required along the bank of River Holme, to create a level plato for the store and car park to be built.

Sainsbury’s Local Rushden

The brief involved designing a single storey structure, including an open plan retail area, with separate warehousing, delivery and staff welfare spaces.

Materials were chosen to both compliment the existing character of the area, and to provide a building that is both contemporary in design, whilst being balanced and contextually appropriate within its surroundings. Natural stone walling and feature tiling ensured the scheme fits into the surrounding vernacular, whilst contemporary full height glazing and flat panel composite cladding added a contemporary and high quality finish to the design.

Gilstead, Retail Development

This is a mixed use scheme providing an amenity element to a newly created area of residential properties. It comprises a Doctors, Veterinary Surgery, Nursery, Pharmacy and Retail.

Over two floors, the doctor’s surgery itself comprises a number of administrative facilities, minor surgery rooms, IT services rooms, toilets and consulting rooms with a main reception to the front of the store. The surgery also acts as a GP training facility with a GP training room and GP consulting room to progress the next generation of GPs.

The design is to a scale and form compatible to the adjacent houses, seeking to complement the existing. The facade comprises of stone and render whilst the stone tile roof completes the design.