Boston Spa Children’s Centre

Project Details

Location – Boston Spa, Leeds
Client – Leeds City Council
Contract Value – £1,200,000
Contractor –  PDR Construction
Structural Engineer – Sharpe Topping

This one storey Children’s Centre provides a daycare facility for children, enabling them to enhance their development and aid learning.

The stone facade echoes the surrounding elevational treatment of adjacent buildings. The one storey element reduces the overall scale and helps the building to subtly blend into the tree lineage backdrop.

A structured layout promotes regularity and visual accessibility to all the rooms which strives to create a balance between function and form. A group room, chillout space, pre-school area and multifunctional room along with designated sensory areas all promote children’s development.

The landscaped exterior promotes the children’s play, whilst the fence treatment provides an essential element of security and safety, both integral to the design.

Related Links

Client – Leeds City Council
Contractor –  PDR Construction
Structural Engineer – Sharpe Topping